Sprache

 

   

 

Јануари

 

04.01.2018 Четврток     Преподобен Наум Охридски – Вечерна Богослужба     19 ч

 


05.01.2018 Петок     Св.Наум Охридски – Црквата е отворена ,нема Свештеник     18 -20 ч


07.01.2018 Недела     Рожденство Христово БОЖИК – Божикна Прослава     10 ч

 


08.01.2018 Понеделник     Сабор на Пресвета Богородица – Црквата е отворена,нема Свештеник     18 -20 ч


14.01.2018 Недела     Св. Василиј Велики     10 ч

 


19.01.2018 Петок     Богојавление-ВОДИЦИ-Вечерна Богослужба-Фрлањена крст во Водата     19 ч

 


20.01.2018 Сабота     Собор на Св. Јован Крстител-Црквата е отворена ,нема Свештеник     10 ч

 


21.01.2018 Недела     Неделна Литургија – Годишно Собрание од 12 часот     10 ч

 

 

mehr...